V Prešovskom kraji bolo tento týždeň kvôli chrípke zatvorených 11 škôl

27.03.2009 Prešov

Prešov 27. marca (TASR) – Napriek tomu, že lekári v Prešovskom kraji zaznamenali oproti minulému kalendárnemu týždňu mierny pokles pacientov s príznakmi akútnych respiračných a chrípke podobných ochorení, bolo z ...
V okrese Vranov nad Topľou zrušili vyučovanie na siedmich základných školách, v Humenskom okrese sa neučilo na dvoch základných školách a v okrese Stará Ľubovňa neprebiehal vyučovací proces z dôvodu zvýšenej chorobnosti na jednej základnej škole a zatvorená bola aj jedna materská škola.
Podľa aktuálnych údajov Regionálneho úradu verejného zdravotnictva (RÚVZ) v Prešove chorobnosť dosiahla v tomto týždni úroveň 1498,4 na 100.000 obyvateľov. Ako dnes informovala TASR Slávka Zakuťanská z prešovského RÚVZ, lekári nahlásili spolu 7190 prípadov, čo je oproti minulému týždňu pokles o 138 pacientov. Najviac boli postihnuté deti do päť rokov.
Na izoláciu vírusov chrípky boli v okrese Vranov nad Topľou odobrané štyri vzorky biologického materiálu, ktoré zaslali do virologického laboratória v Košiciach. V žiadnej z nich však chrípkový vírus neizolovali.
 

Vyberte región